PCE-WAM 60-KIT аналізатор активності води на 4 канали (4 датчика в комплекті)
- Виробник: PCE Instruments
- Модель: WAM60-KIT
- Наявність: Під замовлення 10-15 днів
- Оплата та доставка Повернення
Аналізатор активності води (aw) PCE-WAM 60-KIT призначений для вимірювання активності води AW і дозволяє одночасно або окремо вимірювати активність води на 4 каналах в діапазоні 0...1 aw і температуру -10...+50 °C.
Прилад оснащений 7-дюймовим сенсорним екраном, який відображає дані в режимі реального часу та зберігає їх для подальшого аналізу. Доступ до результатів, графіків і даних вимірювань можна отримати в будь-який час. Завдяки професійному датчику пристрій забезпечує дуже точні результати в межах 3-5 хвилин.
Пристрій для вимірювання активності води має три різні режими вимірювання: нормальний режим вимірювання, режим швидкого вимірювання та режим постійного відображення, а також відображення кривої вимірювання в реальному часі. Його можна відкалібрувати від 1 до 6 точок. Пам'ять пристрою може зберігати дані 4 каналів, кожен з яких містить до 65 535 наборів даних. Дані можна роздрукувати в будь-який час за допомогою вбудованого принтера.
Програмне забезпечення пристрою дозволяє контролювати та відображати активність і температуру води в реальному часі. Дані також можна вивести у форматі PDF, Excel або в якості знімка екрана.
Цей вимірювач активності води підходить для широкого спектру застосувань, включаючи контроль якості в харчовій і косметичній промисловості, дослідницьких інститутах, біологічних і фармацевтичних дослідженнях, а також в інших наукових лабораторіях і виробництві паперу. Активність води в харчових продуктах можна контролювати за допомогою різних добавок (зволожувачів), використання відповідних пакувальних матеріалів або підтримки оптимальних умов дозрівання та зберігання. Коли в продукті занадто багато води, існує ризик розвитку мікробів і міграції води. Виробники харчових продуктів повинні переконатися, що водна активність продукту була достатньо знижена для запобігання росту бактерій.
Лабораторний вимірювач активності води поставляється з датчиком aw і тримачем зразка. У нас також можна придбати такі аксесуари, як додаткові датчики aw, тримачі зразків, а також запасний папір і чашки для зразків (див. супутні товари).
Вимірювання активності води харчових продуктів
Активність води - це відношення парціального тиску водяної пари в їжі (p) до тиску насиченої пари чистої води (p0). Це важливий показник якості продукції в харчовій, тютюновій і фармацевтичній промисловості, він представлений значенням Aw від 0 до 1.
Активність води є синонімом рівноважного вмісту вологи - відносній вологості, при якій вимірюваний матеріал знаходиться в рівновазі з навколишнім повітрям. Однак відносна вологість повітря виражається в %. Всупереч поширеним припущенням, вирішальним показником швидкопсуваності та придатності продукції є не вологість або вміст води в продукті, а саме значення Aw!
Активність води залежить від температури. Для визначення активності води при бажаній температурі вимірювальний пристрій і вимірюваний матеріал повинні зберігатися при одній і тій же температурі перед початком вимірювання (це може зайняти від 5 хвилин до однієї години).
Активність води не слід плутати з вмістом вологи або процентним вмістом води в продукті.
Вміст води використовується для визначення сухих речовин в продуктах харчування і матеріалах і показує відношення води до загальної маси у відсотках (кг / кг) x 100.
Активність води впливає на наступні характеристики продукту:
• мікробіологічна стабільність
• хімічна стабільність
• ферментативна стабільність
• колір, смак і харчова цінність
• вміст білків і вітамінів
• стабільність складу
• термін придатності
• зберігання й упакування
Всі форми життя залежать від води. Активність води вказує кількість води, доступної для мікроорганізмів, таких як бактерії, грибки, цвіль і т. д. Для кожного типу мікроорганізмів потрібне певне мінімальне значення активності води, щоб вони могли зростати.
aw = 0,91 ... 0,95 Бактерії
aw = 0,88 Дріжджі
Aw = 0,80 Цвіль
aw = 0,75 Галофільні бактерії
aw = 0,70 Осміофільні дріжджі
aw = 0,65 Ксерофільна цвіль
Діапазон вимірювання | |
---|---|
Активність води | 0,0001...1,0000 aw |
Температура об'єктів (контактний спосіб) | -10...+50°С |
Точність | |
Активність води | ±0,01 |
Температура об'єктів (контактний спосіб) | ±0,1°С |
Крок виміру | |
Активність води | 0,0001 |
Температура об'єктів (контактний спосіб) | 0,01°С |
Запис даних | |
Кількість записів | 65535 наборів даних на 1 канал |
Загальні положення | |
Дисплей | сенсорний LCD 7" |
Калібрування | по 1...6 точках |
Функції/особливості | - діапазон вимірювання 0,01...1 aw
- роздільна здатність 0,0001 aw - до 4 датчиків aw одночасно - зберігання даних: 65 535 наборів даних на один канал - точність ±0,01 aw - інтерфейс USB і RS232 - відображення кривої вимірювання в реальному часі - режими відображення: стандартний, швидкий і безперервний - програмний контроль в реальному часі - вбудований принтер - 7" РК сенсорний дисплей - захищені паролем профілі користувачів - клас захисту ІР20 - калібрування по 1...6 точках |
Живлення | 110 ... 240 V AC | 50 / 60 Hz |
Країна виробник | Німеччина |
Комплект поставки | 1 x прилад PCE-WAM 60-KIT;
4 х датчик aw; 4 х тримач зразків; 20 х чашок для зразків; 1 х кабель USB типу B – тип A; 1 х блок живлення 12V 5A; 1 x програмне забезпечення для ПК (від Windows 10); 1 х посібник користувача. |
Умови експлуатації | |
Робоча температура | -10...+40°С, волог. 20...60 % |
Температура зберігання | -10...+40°С, волог. 20...60 % |
Розміри/вага | |
Розміри приладу (Д/Ш/В) | 265 x 220 x 135 мм |
Вага | 2940 г |