Вимірювання залишкового кисню в харчових упаковках
Завдання і пред'явлені вимоги
Фахівці DIE KÄSEMACHER GmbH з виробництва молочних продуктів виробляють сир, крем-сир і широкий асортимент інших молочних продуктів.
Найбільш поширеним типом упаковки в цьому сегменті є упаковка в атмосфері захисного газу. Захисний газ гарантує, що їжа зможе зберігатися довше і збереже вищу якість. Для забезпечення якісного виробництва в кінці процесу упаковки повинні бути взяті випадкові зразки складу газу в упакованому продукті (тобто пакет з нарізаним сиром). Цей тест не повинен заважати виробничим циклам тривалістю 5 секунд між двома готовими продуктами.
Значення залишкового кисню перевіряються для контролю відповідності певному, обмеженому значенню, щоб гарантувати, що допустимі значення залишкового кисню не перевищуються, поки не закінчиться термін придатності. Це важливий крок контролю при сертифікації IFS (International Foods Standards), а також для того, щоб мати можливість перевірити продукт і отримати доступ до ринків збуту за допомогою цього широко визнаного сертифікату. Вимірювання також є частиною концепції HACCP, за допомогою якої гігієнічні ризики можуть бути виявлені на ранній стадії і зведені до мінімуму.
Наше рішення
За допомогою вимірювальної системи ResOx вимірювання залишкового кисню виконуються швидко і точно. Датчик занурюється всередину упаковки через спеціальні армуючі наклейки які наносяться на поверхню упаковки і за допомогою насоса газ закачується до датчика для вимірювання.
Завдяки змінному фільтру датчик і насос захищені від випадкового проникнення продуктів до середини, наприклад сиру, пива або трав. Спеціальна посилена наклейка запобігає розриву упаковки і забезпечує герметичне ущільнення, що запобігає проникненню повітря з навколишнього середовища, що може призвести до помилкових вимірів. Завдяки спеціальному насосу для відбору проб гарантується максимально швидке вимірювання, що важливо для того, щоб не заважати виробничому процесу.
Додатковою перевагою є простоте налаштування системи ResOx. Інспектори можуть калібрувати пристрій на повітрі перед кожним використанням, наприклад, на початку зміни або партії. В якості еталонного значення береться концентрація кисню в навколишньому повітрі, яка незначно відхиляється від 20,9 об.% при нормальній вентиляції.
За словами Стефана Айгнера, менеджера за якістю в DIE KÄSEMACHER GmbH, система вимірювання залишкового кисню ResOX від GHM GROUP задовольняє всі вимоги для точного вимірювання залишкового кисню і добре зарекомендувала себе в щоденному використанні. Зокрема, простота в обслуговуванні і простота налаштування роблять пристрій кращим вибором в галузі харчової промисловості для вимірювання залишкового кисню в упаковках. Простої, з якими стикалися подібні вимірювальні системи, в основному залишилися в минулому.
Выгоди
• Швидке і надійне вимірювання менш ніж за 20 сек, що забезпечує безперебійний виробничий процес.
• Безпека харчових продуктів: контрольно-вимірювальний прилад є компонентом концепції HACCP і доказом безпеки продукції в рамках сертифікації IFS.
• Просте налаштування на місці для щоденного використання приладу - гарантія надійних вимірювань.
• Просте документування, обробка та зберігання даних резервування і виміряних даних з вбудованим буфером даних і програмним забезпеченням для ПК.
• Витрати на технічне обслуговування мінімальні, завдяки змінним вимірювальним компонентам. Клієнти можуть проводити технічне обслуговування самостійно - що забезпечує високу зручність в експлуатації.
• Привабливе співвідношення ціни і якості.
Залишить свій коментар